Timeless

Jösses, vad tiden flyger iväg! Vi har redan varit här i över tre veckor! Snart halva tiden av vad vi ska vara här. På ett sätt känns det som om vi har varit här i en evighet, nästan som om vi alltid har bott här. Samtidigt känns det som om vi kom hit igår. Alla dagar flyter ihop, tiden står liksom still här. Det är ingen skillnad på måndagar, onsdagar eller söndagar, alla dagar känns likadana. Man blir lite förvirrad emellanåt som idag när Jenny sa att hon gillade morgondoften här fast klockan var fem på eftermiddagen haha. Men det är härligt. Livet är bra här.
 
Igår njöt vi av den vackra solnedgången i Golden Bay, sen blev det party hela natten lång. När vi kom hem vid halv sextiden imorse hade solen redan börjat gå upp igen :)

Picnic in the park

Nu har vi precis kommit hem från en sväng på stan. Köpte lite bröd och halstabletter. Det är min tur att vara sjuk nu :( Men har bara lite hosta och vita äckliga prickar i halsen än så länge så vi håller tummarna för att det inte bryter ut något värre! Köpte bollglass på vägen hem från stan så nu känns livet lite bättre. Provade på traditionell maltesisk glass och det var riktigt gott!
 
Jenny börjar göra i ordning lite picnic nu så jag tror att jag ska göra detsamma! Vi ska gå och sätta oss i någon mysig park ikväll och bara njuta av livet :) Life's good.
 
Börjar sakna klipporna! Måste nog övertala tjejerna att åka dit någon dag snart ;)

Lovely feeling

Åh, vilken härlig känsla när man lyckas få en ny vän bland de skygga vuxna katterna! Jag är ju inne på min tredje vecka där nu och idag fick jag röra vid tre katter som inte låtit mig röra dom tidigare. Alla vuxna katter bor tillsammans i två rum som ligger intill varann. De är nästan 20 stycken och endast 2 kommer fram till en och gosar frivilligt när man kommer in dit men nu har jag även blivit accepterad av fyra av de skygga, yey :) Har fått en liten uppgift att få dom mer sociala så att det kanske skulle kunna ha en chans att få ett nytt hem. Dock är den chansen väldigt liten eftersom alla tyvärr vill ha söta små kattungar.. Om jag hade möjlighet skulle jag gärna ta hem några av de vuxna katterna, dom är ljuvliga!♥ Och på tal om att ta hem ett djur från SPCA så fick jag igår för första gången höra det jag gått och väntat på: You should take him home. Tro mig, om jag levde ett sånt liv som gjorde det möjligt för mig att skaffa hund och/eller katt så skulle jag inte kunna åka härifrån utan att ta med mig någon hem. Har redan fastnat för flera stycken. Men min plan är att resa runt i världen de närmsta åren så tyvärr kommer jag inte komma hem med någon lurvtuss från Malta. Ska däremot göra mitt allra bästa för att hjälpa dom på traven att hitta nya hem.♥

Golden Bay & Dark Shadows

Det blev som sagt lite shopping igår och sedan spenderade vi hela eftermiddagen på stranden i Golden Bay! Måste bara få klaga lite på hur jobbigt det är med sandstränder ;) Vi har blivit så bortskämda med klipporna i Sliema där man slipper bli alldeles sandig över hela kroppen! Dessutom är vattnet mycket finare vid klipporna.
 
Efter stranden var vi riktigt sugna på att gå på bio igen så vi skyndade oss hem för att duscha av oss all sand och sen hade vi helt sinnessjukt bråttom för att hinna i tid till filmen! Vi sprang nästan hela vägen från bussen till biografen och folk hejade på oss som om vi deltog i ett maraton haha. Vi hann just och just dit, köpte biljetter, godis och dricka och smög in i biografen ett par minuter in i filmen. Vi såg Dark Shadows som var lite speciell men väldigt rolig! :)
 
 
 

Sunny Sunday

Här kommer bilderna från igår! Det var riktigt roligt i vattenparken, dock var det väldigt långa köer till alla attraktioner så vi låg och sola typ halva tiden vi var där haha, men det var skönt det med!
 
På kvällen gick vi ju som sagt på bio! Vi såg Snow White and the Huntsman och den var riktigt riktigt bra! En lite lustig sak som hände var att när halva filmen gått så stängde dom av den och hade paus så att folk kunde springa på toaletten eller köpa mera popcorn etc. Haha har aldrig varit med om det förr!
 
Idag har vi planer för lite shopping i St. Julians (vi upptäckte att dom har världens rea överallt när vi strosade runt innan bion igår) och sedan åker vi förmodligen till Golden Bay och slappar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bio ikväll!

Idag har vi hittills hunnit med en del vardagssysslor som att tvätta kläder och veckohandla. Just nu tar vi det bara lugnt och laddar batterierna! Om någon timme ska vi åka iväg till en vattenpark och på kvällen blir det bio i St. Julians :)
 
Här bor vi! Innanför fönstret ovanför oss ligger vårt vardagsrum som jag och Jenny bor i, Amandas rum ligger längre in. Sen ser ni också vår fina balkong uppe i vänstra hörnet :)

Bildbomb från igår

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi kikade in på ett maltesiskt bröllop! :)
 
 
 
 
Den vackra kvällsutsikten!

Mdina by night

Idag var vi alla riktigt trötta efter praktikdagen men vi orkade ändå åka iväg till den gamla staden Mdina på kvällen. Det var riktigt vackert där! Vi strosade omkring och tog en massa foton först. Sen gick vi till Tea Garden och åt supergod paj och därefter efterrätt och milkshake/kall vaniljkaffe. Life's good alltså! På hemvägen var vi helt slut och tramsade och tog en massa roliga foton men dom får ni kanske se någon annan dag! Bjuder på tre fina bilder ikväll istället :)
 
 
 

Vilodag

Idag har vi inga planer förutom att vi kanske ska in till Valletta en sväng. Man behöver vilodagar emellanåt! Imorgon har vi sista praktikdagen för denna vecka sen är det helg igen, wiho! Känns som om vi haft en så kort vecka denna vecka eftersom vi var lediga igår. Vi har pratat lite om att åka till en vattenpark på lördag, men vi tar varje dag som den kommer så inget är spikat än. Det är det som är så härligt här, att vi kan göra precis som vi vill! Man har inga "måsten" här på samma sätt som hemma. Det gillas!
 
 

Kvällsprommis

Det blev en kvällspromenad i vår vackra huvudstad som avslut på dagen! På hemvägen stannade vi till och köpte vatten hos den söta damen som har sin lilla butik på hörnet av vår gata. Vi har redan hunnit bli stammisar där och hon ler alltid lika glatt när vi kikar förbi :)
 
 
 

Rastlös!

Nu har Amanda och Jenny sovit i fleeera timmar och jag börjar bli lite rastlös! Funderar på att väcka dom så att vi kan hitta på något skoj :)
 
På tal om något helt annat så är vår hyresvärd chef på The Body Shop och vår lägenhet är full av deras produkter så igår passade vi på att testa några Body Mists haha. Dom matchade till och med våra outfits ;)
 

Bränd av en manet

Nu är vi hemma efter en härlig dag på klipporna som slutade med att Amanda blev bränd av en manet! Trots paniken och rädslan att behöva kapa av benet så mår hon efter omständigheterna bra. Livvakten var redo med vinäger och pincett för att skrapa ut giftet. Det visade sig att Amanda var hans 30:e patient idag. Om vi var sugna på att bada efter det? Njae.. Så vi tog bussen hem och nu ska vi bara slappa!
 
 

Let's go to the beach

Det blev inte Mdina igår kväll. Vi bestämde oss istället för att åka in till Paceville. Strosade runt lite först, åt god glass och sen blev det party för hela slanten! Vi dansade heeela natten lång och hade det riktigt roligt! :) Tog dock bussen hem vi tretiden redan vilket är ganska tidigt här.
 
Idag är vi ju som sagt lediga så vi ska spendera hela dagen på stranden! Life's good! :)
 
 
 
 

Life's good!

Imorgon är det public holiday här på Malta, Assumption of Mary för att vara mer exakt! Jenny och Amanda fick veta redan igår att de är lediga då från sin praktikplats (Happy Paws Animal Clinic) och till min glädje fick jag veta idag att även jag är ledig :) Hade inte räknat med det så jag blev lite extra glad! Vi åker förmodligen till Mdina ikväll och strosar runt i gamla stan och imorgon ska vi titta på paraden!
 
Här kommer lite bilder från söndagen som vi tillbringade på ett av våra favvoställen; klipporna i Sliema! Jag skrattade så mycket att jag knappt orkade hålla i mig när vi åkte på madrassen. Vårt motto här nere är: Life's good. Och livet är verkligen underbart här!
 
 
 
 

SPCA Malta

De flesta av er vet nog redan att jag är på Malta för åtta veckors praktik på hittedjursmottagningen SPCA Malta. Mitt första intryck när jag kom dit var väldigt positivt! Det är ett fint ställe, katterna och hundarna har det bra och personalen är verkligen där för djurens skull, det är härligt att få ta del av deras arbete :)
 
De första två veckorna har jag varit på kattsidan. Där städar vi morgon och eftermiddag. Jag har ansvar över de vuxna katterna och känner att jag kommit in i rutinerna rätt så bra nu :) Förmiddagarna får jag göra lite vad jag själv vill eller hjälpa till där det behövs. Jag har främst socialiserat katter, både de vuxna och kattungarna. Sedan har jag försökt följa med hundtränaren Carol så mycket som möjligt eftersom det är djurtränare jag håller på att utbilda mig till :)
 
Tyvärr får jag inte lägga upp några bilder på internet därifrån! Det är verkligen synd för jag har hundratals fina bilder därifrån redan hehe. Men ni som vill se dom får göra det när jag kommer hem :) Vi har massor av fina katter och hundar och jag börjar redan ha mina favoriter. Inte bra. Jag har inte möjligt att ta med någon hem så jag vill helst inte fastna för någon speciell. Vilket i princip är omöjligt eftersom dom alla är så ljuvliga på sitt sätt! Ni kan se en del av dom på hemsidan: SPCA Malta.
 

Dag 12 på Malta!

Jag vet, vi har varit på Malta i över en vecka redan och jag har inte bloggat trots att jag lovade att jag skulle uppdatera er om allt roligt som händer här nere! Men ni förstår säkert att vi har haft fullt upp med att göra oss hemmastadda under den första veckan :)
 
Det vi har hunnit med hittills är bland annat vinfestivalen i Valletta, en utflykt till Marsaxlokk, solat och badat i Sliema och självklart lite shopping! Vi har en jättemysig lägenhet i Floriana som vi trivs superbra i! Vi bor precis vid gränsen till huvudstaden Valletta så det är alltid liv och rörelse omkring oss. Vi har även väldigt nära till busstationen, vilket är bra eftersom vi tänkt se oss omkring en hel del under våra åtta veckor här :)
 
 
Amanda, jag, Malin och Jenny på vinfestivalen i fredags :)
För er som inte vet så var det alltså dessa tre tjejer jag åkte ner till Malta med! Malin åkte dock hem efter en vecka så nu är vi bara tre kvar.

RSS 2.0