Uppdatering efter en vecka utan internet!

Vi är så många som använder samma internet här (det bor fyra tjejer i grannlägenheten plus att hyresvärden bor under oss) och man får tydligen bara använda en viss mängd per månad så därför har vi varit utan internet hela sista veckan av augusti. Så det är därför som det varit så dött här på bloggen den senaste tiden.
 
Kan ju ge er en liten snabbgenomgång av vad vi har haft för oss :)
 
Söndag (26 augusti) åkte vi upp till Bugibba. Vi solade och badade och strosade runt i stan. Åt supergoda pannkakor med glass och frukt.
 


 
På måndagen var det dags för praktik igen. Efter det åkte vi in till Sliema och slappade på klipporna. Det var riktigt blåsigt så vågorna var gigantiska emellanåt! Amanda och jag roade oss med att sitta på klipporna så nära havet som möjligt och försvinna in i vågorna :)
 






Tisdagen tog vi det lugnt. Vi gick in till Valletta och shoppade lite och satte oss sen i en park och bara njöt av den fina kvällen!
 
I onsdags hade vi planerat att bowla men dom har tydligen bara discobowling på fredagar så vi tänkte att vi tar det en annan gång. Istället blev det en drink för att fira att vi har känt varann i ett år nu, sedan bio (ja, igen!) och därefter en spontan utekväll i PV. Älskar att Jenny och Amanda är lika fjantiga som jag. Haha vi blev riktigt populära när vi dansade loss i våra 3D-glasögon som vi fick på bion! ;)
 


 
På torsdagen blev det en lugn dag, vi tog en liten sväng till Valletta bara på kvällen.
 
På fredag kväll blev vi upphämtade av Victoria (en av veterinärerna som Amanda och Jenny jobbar med) och åkte in till PV. Riktigt skönt att slippa trängas på bussen för en gångs skull! Vi började kvällen på något ställe där Vics bror jobbade. Lite roligt att se vart malteserna hänger. Sen skulle Vic träffa några andra kompisar någonstans men vi bestämde oss för att stanna kvar i PV och dansa loss hela natten lång. Och jösses vad vi dansade! Det slutade med att jag hade en vrickad fot när vi väl var på väg hem.. Men kul hade vi, som alltid! :)
 


 
I lördags åkte vi iväg och storhandla inför den kommande veckan. På kvällen åkte vi in till St. Julians och hamnade på ett ställe som hette Prestige där vi drack riktigt goda drinkar. Stannade och dansade en stund men åkte hem tidigt.
 


I söndags, alltså igår, åkte vi till Blue Grotto. Började med att åka båt och kolla in alla grottorna som finns där, sedan badade vi och solade på klipporna. Efter det åkte vi vidare för att se Hagar Qim och Mnajdra templen! När vi kom hem öppnade himlen sig och regnet bara öste ner (första gången det regnar när vi är på Malta) och mitt i allt blev det världens åskoväder. Åskan var så kraftig att flera billarm började tjuta och blixtrarna lyste verkligen upp himlen konstant! Det var faktiskt riktigt häftigt! Så mysigt att höra regnet igen :)
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter gårdagens kvällsoväder har vi hunnit ha två stormar till. Det har varit massor av översvämningar på Malta, någon har blivit träffad av blixten och det har till och med synts till en tornado! (Här kan ni som är nyfikna se lite bilder/videos från hur det sett ut här idag.) Vi har det dock väldigt tryggt och bra här hemma :) Jenny och jag är sjuka så vi har legat hemma och lyssnat på ovädret hela dagen. När Amanda kom hem från praktiken tog vi en promenad till apoteket i Valletta och köpte mediciner! Vi måste bli friska nu för till helgen har vi planerat in Comino, Gozo och eventuellt Sicilien!!! :) Wiho!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0